Anläggningsskötare brandlarm utbildning | Säkra Utbildningar
X

Har du frågor om Anläggningsskötare brandlarm?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om Anläggningsskötare brandlarm?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Utbildning anläggningsskötare brandlarm

Vi erbjuder anläggningsskötare brandlarm utbildning för dig som ansvarar för och kontrollerar verksamhetens automatiska brandlarm. Utbildning anläggningsskötare ger dig kunskaper om lagar och regler, planering och installation samt användning och skötsel.

Utbildning anläggningsskötare brandlarm hålls både på plats hos oss i Malmö eller på valfri ort via dator. Vi erbjuder öppna bokningstillfällen, vilket innebär att man kan boka in sig på den tid och datum som passar bäst.

Har du frågor gällande anläggningsskötarutbildning brandlarm? Kontakta oss på 010-173 50 37

Utbildningens uppbyggnad

Utbildningsinnehåll
  • Boverkets byggregler (BBR)
  • Lag (2003:778) om skydd mot olyckor
  • Lokala regler
  • Genomgång av SBF 110:8 Regler för brandlarm
  • Planering och installation
  • Användning och skötsel
Bokningsinformation
  • Priset är 2 699 kr exklusive moms per person
  • I priset ingår intyg och utbildningsmaterial
  • För dig som ansvarar över automatiska brandlarm
  • Inga förkunskaper krävs
  • Tidsåtgång är ca 3 h inklusive pauser
  • Utbildningen hålls både på plats hos oss i Malmö och via datorn på distans

Har du frågor om anläggningsskötare brandlarm? Vi hjälper dig!


Vill ni ha en kundspecifik anläggningsskötare brandlarm utbildning?

Vi på Säkra Utbildningar är alltid flexibla för att få fram den bästa möjliga lösningen för våra kunder. Tack vare att vi har egna instruktörer kan vi tillsammans med kund skapa kundspecifika utbildningar.

FAQ om anläggningsskötare brandlarm

Anläggningsskötare brandlarm ansvar

En anläggningsskötare för automatiskt brandlarm har ansvar att sköta och underhålla brandlarmsanläggningen som är en del av det systematiska brandskyddsarbetet(SBA). Som anläggningsskötare behöver man ha kunskap om hur anläggningen man arbetar på fungerar och vilka risker som finns där. Du behöver även känna till lagar och regler som exempelvis SBF 110 som berör regler gällande brandlarm.

Vad är ett automatiskt brandlarm?

Ett automatiskt brandlarm har olika funktioner som exempelvis att larma räddningstjänsten så fort den detekterat en brand. Det ger möjlighet för en verksamhet att upptäcka en brand tidigt med hjälp av sina automatiska funktioner. Ett automatiskt brandlarm kan installeras i alla verksamheter, men det finns vissa kravställda platser som måste ha automatiska brandlarm enligt sbf regelverk.

Under en anläggningsskötarutbildning får du kunskap om SBF 110:8 regelverk för brandlarm samt planering och installation av automatiska brandlarm.

Anläggningsskötare brandlarm krav

I ett avtal för automatiska brandlarm måste det finnas minst två anläggningsskötare. Därför är det viktigt att ha rätt kunskaper för att kunna utföra ett kvalitativt brandskyddsarbete.

Vad gör en anläggningsskötare brandlarm?

En anläggningsskötare sköter och kontrollerar att det automatiska brandlarmet fungerar som det ska.

Övrig Info om anläggningsskötare brandlarm

För dig som ansvarar för automatiskt brandlarm

Enligt försäkringsbolagens krav ska byggnader med automatiskt brandlarm ha minst två utsedda och utbildade anläggningsskötare. Ansvariga anläggningsskötare ska ha kunskap om hur automatiska brandlarm bedrivs, underhålls och hanteras på ett korrekt sätt. Ingen förkunskap krävs och efter utbildningen tilldelas personligt intyg.

Distanssäkrad utbildning

Vi genomför utbildningen både på plats hos oss i Malmö och på distans. I bokningsformuläret nedan väljer du vilket alternativ du föredrar. Våra distansutbildningar genomförs via Zoom.

Utbildningsmål

Målet med utbildningen är att du ska få kunskap om aktuella regelverk om brand- och utrymningslarm. Du ska även få en insikt i hur du ansvarar för att skötsel och underhåll genomförs samtidigt som du ska minimera antal fellarm genom att arbeta på ett systematiskt tillvägagångssätt. Till sist ska du kunna hantera både brandlarm och fellarm samt genomföra månads- och kvartalsprov av automatiska brandlarm.

AV- och ombokningsregler

Det kostar ingenting att av/omboka fram till fyra veckor innan utbildningsstarten. Vid senare av/ombokning debiteras 35 % av kursavgiften fram till två veckor före start. Vid av/ombokning senare än två veckor innan utbildningsstart debiteras 100 % av kursavgiften. Av/ombokningsreglerna gäller om inget annat gällande avtal finns.

Du kanske även är intresserad av dessa utbildningarna?